Gekoelde bestelwagens voor het vervoeren van etenswaren

Gekoelde bestelwagens zijn een ideaal vervoersmiddel voor het vervoeren van etenswaren en andere bederfelijke middelen. Het kan hier bijvoorbeeld om ingevroren vleeswaren, gekoelde toetjes of melkproducten gaan, die niet al te lang in kamertemperatuur kunnen staan. Dit is vaak geen overbodige luxe gezien dat de distributiecentra ver van de winkels vandaan liggen. Het komt echter niet alleen op etenswaar aan, ook medicijnen en chemicaliën kunnen soms niet tegen een bepaalde temperaturen.

Bestelwagens bouwen of ombouwen naar koelwagen komt neer op een aantal aspecten:

  1. De wanden moeten goed worden geïsoleerd, zodat de temperatuur niet kan ontsnappen. Maar ook zodat de temperatuur vanaf buiten niet binnen kan dringen.

  2. Er moet een koelmotor of meerdere koelmotoren aanwezig zijn om de temperatuur te kunnen reguleren. U heeft bijvoorbeeld meerdere koelmotoren nodig wanneer het compartiment wordt opgesplitst voor meerdere soorten ladingen, de één voor ingevroren waren en de ander voor gekoelde producten.

  3. De koelunit moet op het stroomnet worden aangesloten. Hiermee kan de koelunit dus alleen aanstaan wanneer de motor (stationair) draait. Is de laadruimte vol, denk er dan altijd aan om de motor draaiende te houden, vooral op warme zomerdagen.

Om bestelwagens naar een koelwagen om te bouwen, of om een koelwagen vanaf de grond op te bouwen heeft u dus wel het één en ander nodig. Hierbij helpen wij u graag. Ons specialisme ligt echter wel bij het bouwen of ombouwen van diverse bakwagens. Het bouwen of ombouwen van bestelwagens, vereist een andere manier van werken. Toch met ons in gesprek hierover? Deel uw wensen telefonisch met ons via 079 363 4444.

Onderhoud van uw koelinstallatie

Lamboo heeft haar eigen personeel opgeleid om koelelementen van uw gekoelde bestelwagens te kunnen onderhouden volgens alle kwalificaties. Naast het onderhouden en repareren van het onderstel, de motor, een laadklep en andere onderdelen kunt u dus ook bij ons terecht voor uw koelmotoren. Een one-stop-shop dus! Mocht u hierover verder geïnformeerd willen worden, dan kunt u hier contact met ons opnemen.

Voor welke merken werkt Lamboo?

Bij Lamboo gaan wij geen merk uit de weg, elke type auto of vrachtwagen kan bij ons terecht voor het periodieke of spoedonderhoud. Ook voor bestelwagens die als koelwagen dienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende merken:

  1. Carrier

  2. Schmitz

  3. Thermoking

  4. Konvekta

  5. Frigoblock

Zien we u binnenkort langskomen voor de aanschaf van gekoelde bestelwagens of voor (periodiek) onderhoud? Wij kijken ernaar uit!