Wilt u een bakwagen met laadklep kopen?

Wat is een bakwagen? Een bakwagen is simpel gezegd een kleine wagen, tussen een bestelwagen en vrachtwagen in, bestaand uit een cabine en een laadbak (ook wel de laadvloer genoemd). Laadbak en cabine zijn samen op één chassis gemonteerd.

Er zijn verschillende soorten bakwagens: een open bakwagen, een bakwagen met bak en een bakwagen met klep, met als speciale variant de bakwagen met laadklep en zijdeur. Een bakwagen met bak heeft een gesloten opbouw, met een deur aan de achterkant of soms aan de zijkant. Het is handig als de bakwagen een laadklep heeft, omdat u uw spullen dan makkelijker in en uit de bak kunt laden. Een zware kast of pallet kan bijvoorbeeld op een steekwagen zonder moeite in de laadbak gereden worden. Arbo-technisch beter, heel handig en tijdbesparend, maar het betekent ook dat u bijna 300 kg minder kunt laden en vervoeren vanwege de ruimte die de laadklep inneemt.

U kunt een bakwagen huren voor een enkele verhuizing bijvoorbeeld, maar als u er vaker gebruik van wilt maken, kan het de moeite waard zijn een bakwagen met laadklep te kopen.

Wilt u een bakwagen met laadklep kopen?

Als u een bakwagen wilt kopen met laadklep, zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Ten eerste: voldoet de bakwagen aan uw eisen; is de bak groot genoeg? Ten tweede is daar de conditie van het voertuig; hoe ziet het voertuig er uit, zijn er tekenen van een eerder ongeval waarbij er wellicht dragende onderdelen beschadigd zijn? En een derde belangrijk punt is de staat van onderhoud van het voertuig. Uiteraard zijn er nog meer punten, maar deze opsomming is niet uitputtend.

Als u een bakwagen met laadklep wilt kopen, is Lamboo het betrouwbare adres. U weet dan zeker dat het voertuig tip-top in orde is en grondig nagekeken is op alle belangrijke punten. Bovendien heeft Lamboo altijd diverse soorten bakwagens op voorraad, zodat u altijd wel het type bakwagen vindt dat aan uw wensen voldoet.

Kortom, wilt u een bakwagen kopen met laadklep, kijk dan eerst bij Lamboo.